pondělí 29. února 2016

Další návštěva v Rakousku

Lom v severním Rakousku jsem si hodně oblíbil a začíná být mou domovskou oblastí :), proto v sobotu neváhám a vyrážím zase sem. Po rozlezu v Nagualu 7B pádím hned na svůj rest z minula - Powerplay 8A, zkusím kroky a hned na druhý pokus s jistotou přelézám, cítím se skvěle.


Kousek nad tímto kamenem je krásná deska s hodně těžkými projekty, odhaduji 8B a víc!






Dalším mým restem je Old Dirty Bastard 8A+. Je to v podstatě jeden brutální krok do 7B+. Noha vysoko a velmi těžký krok do spoďáku, jakmile krok udělám, nechci to pokazit, dá se spadnout při závěrečném dynamu na hranu, která se obtížně trefuje, ale vše klapne, jak má, a stojím nahoře. V průběhu zkoušení přichází Chris se svými kamarády a ukazuje mi verzi ze sedu, klasa někde okolo 8B.

Líbí se mi ještě jasná linka po hraně Universal Mother 7B+, prvním pokusem uklouznu na nástupu, zeptám se na betu a druhým pokusem posílám. Jdu na poslední cíl dnešního dne: Durchsichtige Dinge, krásná lajna po lištách s těžkým přelezem do závěrečného výlezu. Vůbec mi nejde první krok, zkouším dát jinam nohy a ejhle - najednou to jde. Po pár pokusech je to tam! V porovnání s ostatními bouldery by to mohlo být 8A+. Nebojácně se pouštím do nižší verze, hned druhým pokusem se dostávám až do hrany pod výlezem, ale tady se mi to smeká a jsem dole. V dalších pokusech už je to horší, tentokrát chybělo kousek štěstí. Snad příště, ty kroky jsou fantastické…

 

I grew very fond of the quarry in northern Austria – it's slowly becoming my home area :) So on Saturday I don't hesitate and visit it again. After a warm up in Nagual 7B I hurry to the unfinished climb from the last session - Powerplay 8A. I try the moves and climb at the second attempt. I feel great. There is a nice slab with very difficult projects nearby – I guess 8B and more!

My next unfinished project is Old Dirty Bastard 8A+. It's basically a super hard move into 7B+. The leg must get high and then there's this hard move into the undercut hold. When I do this one, I really don't want to mess it up as you can fall from the edge in the finish – it's not easy to get in there. Fortunately, all goes well and I'm standing on top. While I was trying, Chris came with his friends and showed me the version from sitting position – the grade is about 8B.

I also like the clear line over the edge - Universal Mother 7B+. At the first attempt I slip at the very beginning, so I ask for a beta and the second time I send it. My last goal for today is Durchsichtige Dinge, an amazing line over the crimps with a difficult climb at the end. I can't get over the first move, so I try to place legs somewehere else and voilá – suddenly it's all right. After few tries I'm up! Compared to the other boulders it could be an 8A+. I start fearlessly climbing the lower version, at the second attempt I get into the edge under the last part of the climb but then I slip and I'm down. The following attempts are worse, I need more luck. Well, maybe the next time, the moves are fantastic...

Žádné komentáře:

Okomentovat