neděle 28. srpna 2016

ČP Teplice nad Metují a Ostaš

Jako každý rok se moc těším na další kolo ČP v boulderingu v Teplicích nad Metují. Krásné prostředí parku a výborný doprovodný program umocňují krásný zážitek. V sobotu je na kvalifikaci dost teplo a  dost si zabouji abych získal 5 topů, stačí mi to na průběžné třetí místo. Po kvaldě máme s bráchou autogramiádu v Singing Rocku a jsem mile překvapen, kolik podpisů rozdáme.

V 16 h startuje High Jump, zajímavá soutěž, kde prvenství obhajuje Martin Šifra za skok dlouhý 250cm! Po této soutěži začíná finále holek, kde svou dominanci potvrzuje Peťa Růžičková, která má momentálně velkou fazónu. Nám se start malinko opozdí na 20h, ale to nevadí, už je dobrá podmínka, celkem chladno. Diváků je v hledišti opravdu hodně a atmosféra je až elektrizující. Leze se mi výborně, trochu se štěstím dám první boulder, který je po klouzacích plackách se strukturami. Dvojka mi pocitově příjde nejlehčí, první krok křížem přes lištu mi sedne, přes díry už se dokážu nějak prokousat. Dva topy na OS, mě dostávají do laufu. Bohužel ve trojce vymýšlím na třetí pokus start, a padám ještě nahoře. Pořádně si odpočinu a vše vsadím na poslední pokus, ten mi vychází suprově, ale při kroku do topu jsem málem dole, ten byl nejtěžší. Čtyřka je zajímavě zamotaná, nejdřív golfy na startu a trochu nepřehledná situace kolem zóny, zariskuju kříž do řezky a ten mi vychází, poskočím levou ještě dále a už mi zbývá poslední krok do topu, hurá mám všechny čtyři bouldery a je z toho super výsledek - 2. místo. Vyhraje brácha s čistým zápisem 4 na 4 a třetí končí Tomaso Greksák ze Slovenska

V neděli jedeme otestovat nové matice od Kuby. Volíme Ostaš, jdeme na bouldery dozadu, pěkné sedmičky, zalezeme asi tři hodiny a jedeme dom.


                                                                        Finále 1


                                                                         Finále 2


                                                                        Finále 3


                                                                       Finále 4

Like every year I'm really looking forward to another round of the Czech Cup in bouldering which takes place in Teplice nad Metují. A beautiful settings of the park and additional activities increase the good impression. On Saturday it's quite hot during the qualification and I struggle a lot to get the 5 tops and the third place. Then I move to the Singing Rock stall to give some autographs, together with my brother. It's a nice surprise – many people come
 
At 4 p.m. an interesting competition begins – the High Jump. Martin Šifra upholds his last year's primacy with a 250cm jump. After that the final of the women starts. Peťa Růžičková rules again – she's in a great shape. Men start a bit later, at 8 p.m., but we don't mind it as we have good conditions already, the weather being cooler than before. The audience is huge and the atmosphere almost electrifying. I climb smoothly, even though I need a bit of luck, too, at the first boulder with slippery flat structures. Number two seems easiest to me – I like the first move, crossing the ledge. Two tops OS make me self-confident and euphoric. Unfortunately, in number three I need three attemots to find the right initial moves and then I fall again when I'm up. I have a proper rest and bet everything on the last attempt. I'm doing well until the move to the top comes, then I'm almost going down again. This one was the hardest. The fourth boulder is an interesting brainer, but I manage to get over the initial part and the confusing situation around the zone, I risk another crossing move and I have all the four tops – hooray, I'm second! The winner is my brother with a clean 4 to 4 score and Tomaso Greksák from Slovakia is third.

On Sunday we go to test the new mats from Kuba and we choose Ostaš as our destination. Three hours of climbing nice sevens later we go home.

Žádné komentáře:

Okomentovat