neděle 15. dubna 2018

Dvě návštěvy Maloměřicích.

Poslední dobou jsem dvakrát navštívil Maloměřice, poprve marnost, podruhé už to bylo o dost lepší. V Maloměřicích v levé části jsou bouldery převážně ve stropě, s dvěma výlezy - jeden je delší a trochu lehčí a druhý položený typu font a za mě těžší.

Díky patří Martinu Švecovi, který konečně vymýšlí schůdný program ve výlezové plotně, je to sice těžké, ale konečně se dá lézt. Na rozlez si dávám Muže z Popelnice, pěkný fix do plotny, následuje Willie Voňka, dnes na druhý pokus, a jdu zkusit hlavní cíl - Willie Yorka. V začátku jde o čistou silovku ve stropě, ze stisku do spoďáku a nápal do hrany, pak ale přijde úplně jiné lezení á la font výlez. Šestkrát ve výlezu spadnu, ale těsně před slunečním svitem následným pokusem vylezu - hezký boulder od bráchy. Ještě tu čeká nižší varianta a dva super projekty napravo od Indiána.



I visited Maloměřice twice recently. First time I was totally hopeless, later it was much better. The boulders in the left part of the area are mostly in the ceiling, with two versions of the climb - the longer and easier one and the horizontal, more difficult one - at least in my view. 

Many thanks go to Martin Švec, who finally found a feasible programme for the slab - it's still hard but at least it's possible now. As a warm up I send Muž z Popelnice, a nice fix to the slab, and then Willie Voňka, today I need two attempts. After that I move to my main goal for today - Willie York. The beginning is a pure power climbing in the ceiling, from grip to an undercling and then a move to the edge, but then the climbing style completely changes. I fall six times and then, before the sun starts shining on me, I finally finish - a nice boulder by my bro. I also plan to try the lower version and the two great projects on the right side of Indián.

Žádné komentáře:

Okomentovat