čtvrtek 26. dubna 2018

Sveťák v Moskvě

Minulý týden proběhl druhý světový pohár v Moskvě a nechyběla kompletní světová špička. Oproti Meiringenu jedou i holky.

Profily a bouldery jsou parádně převislé a silové. Stavěči se předvedli, vyrovnané skupiny a zajímavé kroky slibují dobré rozřazení závodníků. Mně se bohužel daří dát pouze zónu na dvojce. Před závodem se cítím dobře, trénink byl kvalitní, ale lépe jak na předposlední místo to nestačilo, snad příště bude líp. Brácha dává všech 5 topů a s přehledem postupuje, Kuba zaleze taky hezky, se třemi zónami.

V kvaldě žen se zraní Karin a Kuba ji doprovází do nemocnice, pozdější vyšetření v ČR odhaluje dva natržené svaly. Dana vybojuje jednu zónu a tím uzavíráme kvalifikační boje českých boulderistů.

Odpoledne vybojuje Honza Kříž v rychlosti krásné 5. místo. Druhý den je semifinále a finále, nádherná podívaná s vynikajícími výkony závodníků. Brácha bojuje, seč může, trochu víc mu věříme ve trojce, která je přes poloviční golfy a zajistila by mu postup, na správný program ale přijde pozdě, škoda, finále bylo blízko. V pondělí ještě stihneme rychlou návštevu Rudého náměstí a sbohem Moskvo. Ze svého výkonu jsem zklamaný, ale z boulderů nadšený, motivace je veliká...


                                        
















        Boulder č. 2, double skok a pak ještě těžký ze zóny



Boulder č. 3, vymyšlení levý paty a ještě těžký nahoře




Boulder č. 5 lehce do plotny, peklo

















                                
                          
                                Czech boulder team

Last week the second round of the World Cup took place in Moscow and the top world climbers were present. This time the girls went as well. 

The profiles and boulders are great - power boulders and overhangs. The builders really did a great job, the groups are well balanced and the moves are really interesting. Unfortunately, I only reach the zone of the second boulder. Before the competition I feel good, I trained well, but it just wasn't enough. I am penultimate and I really hope I'll do better next time. My brother climbs to all the five tops and passes to the semifinal, Kuba has three zones, which is good, too. 

During the women's qualification Karin gets hurt and Kuba takes her to the hospital, according to the later examination in the Czech Republic she has two muscle strains. Dana has one zone. And that's all regarding the Czech bouldering climbers' qualification. 

In the afternoon Honza Kříž earns an amazing 5th place in the climbing for speed competition. On the following day we watch the semifinal and final, which is a great show with impressive performance of the competitors. Martin does his best and almost gets to the final, too bad he couldn't find the way how to climb the third boulder sooner. On Monday we make a quick visit to the Red Square and then farewell, Moscow... I'm very disapointed about my result but otherwise it was amazing - the boulders were great and I feel really motivated.

Žádné komentáře:

Okomentovat