pondělí 5. listopadu 2018

Nový bouldery na Severu

Po delší době máme s bráchou v plánu navštívit novou oblast na Žitavě. Průvodce nám dělá Magnus, bohužel je všude mokro, ale převisy a stropy boží.

Přejíždíme do Hřenska, kde strávíme asi dvě hodiny na Válečné stěně a v okolí Žížaly. Daří se nám přelézt Armádu Spásy a Válečnou Sekeru. Jedeme dál na Shivu 8A+, ještě jsem tady nebyl, tak se těším. Potkáváme Foxe a Kadeje, tátové pokecají o ratolestech a v průchodu se buší. Já se snažím o flash, složitý a dlouhý program mě zastaví kousek před koncem. Vymýšlím silovější, ale kratší start, a místo tahací paty campus krok do topu. Vždy dolezu na konec, kde teču, ale naštěstí na čtvrtý pokus dávám.



Brácha famózně dává napřímení Shivy - Assasin's, nádherné silové nástřely, po chvíli přidá i SD verzi, to je trošku jiná síla. Všichni přecházíme k Immanenz 8A+, čumím jako puk, krásný strop. Mně to jde tak střídavě oblačno, krokuji, pak nějaký ten dobrý pokus, ale na přelez to moc nevypadá. Dáváme deadline čas a přichází má chvíle, všechno se sejde a jsem v madle. Brácha dává třikrát boulder bez nohou a padá z madla, padá nám huba. Díkec za skvělou společnost. Počasí v Hřensku stálo při nás, tak díky i tam nahoře...












My brother and me have beem planning to visit the new area at Žitava for a while. Magnus was our guide, unfortunately everything was soaked. But the ceilings and overhangs are really cool there.

So we drove to Hřensko, where we spent about two hours at Válečná stěna and near Žížala. We climb Armáda Spásy and Válečná Sekera. Then we move to Shiva 8A+, I haven't been there yet and I'm looking forward to it very much. We meet Fox and Kadej, the fathers have a smalltalk about the kids and in the meantime we do some climbing, too. I'm trying a flash but the programme is too long and complicated, I stop right before the end. I find a harder but shorter start and a campus move to the top, instead of the heel. I get to the finish several times but I'm too swollen to get to the top. Fortunately, the fourth attempt is successful.

Martin climbs an amazing direct version of Shiva, Assassin's, with cool power moves. After a while he also adds the SD version. We all continue to Immanenz 8A+, I'm astonished – what a beautiful ceiling it is! I'm doing quite ok, I do the moves, then I shoot some solid attempts but it doesn't look like I'm going to finish today. So we agree on a deadline time and out of the blue my moment of victory comes, everything works out well and I'm in the bucket. Martin climbs the boulder three times without legs and falls from the bucket, we're amazed. Thanks a lot to all for being such a great company. The weather in Hřensko helped a lot, too, many thanks to those up there...

Žádné komentáře:

Okomentovat