sobota 1. prosince 2018

Nápoj Lásky SD 8B

Poslední dobou často obléhám jeskyni ve Starých skalách. Dá se tady letos lézt i v zimě, potok není, v jeskyni je sucho a super závetří. Ve čtvrtek byl plán jasný – dolézt Nápoj Lásky SD, který minule vylezl brácha.

Největší starost mi dělá štěnice z boku bříška. Kůži si deru při druhém kroku, kdy ze spoďáku skáču do pozitivní lišty. Po rozlezu to tam chci prvním pokusem poslat. Naštěstí lezu výborně – přesně a cítím se i docela silný. Minule jsem spadl v kroku do bočáku, dneska lezu trošku bráchovou betou a ta se vyplácí. Celkově mi přelez trval 5 dní.




Ještě se zastavím v jeskyni u Mentora, kde je krátká linka přes ultimátní spoďáček. Největší problém je, že spoďáček je na půl článku na obě ruce v čistém stropě. Nohama se musí nastoupat vysoko proti němu, pak následuje pumpa do lišty a těžké přehození nohou. Daří se mi vylézt na druhý pokus, celkově opět 5 dní práce. Ještě tady zbývá mega projekt: lézt opačně a napojit se do Mentora, odhaduji určitě 8C, ale ani zdaleka nekrokuji. Další skvělý den v Krasu :)



Lately I've been often hanging out in the cave at Staré skály. This year it's possible to climb in winter, too, the stream is gone and the cave is dry. So the plan for Thursday is clear - I want to finish Nápoj Lásky SD. I worry a bit about the skin on my finger, I tear it at the second move – a jump from the undercling to the ledge. I warm up and I'm determined to send it straight away. Fortunately I'm doing pretty well, I'm very precise today and I feel strong, too. Last time I fell from the move to the side-pull, but today I use more of my brother's beta and it pays off. In total I spent 5 days by trying to climb this boulder.

I make a stop at Mentor, too. There is a short line over an ultimate undercling. The biggest catch is that the undercling is awfully tiny and there are no other holds in its proximity. So one must get the feet really high, get to the ledge and then do a hard leg switch. I finish it at the second attempt, it took me five days, too. And there i yet one more mega project: climbing the boulder in the opposite direction and link it to Mentor, it could definitely be an 8C, but I don't manage to do the moves by the long shot. Another awesome day in Kras :)

Žádné komentáře:

Okomentovat