sobota 21. listopadu 2009

Brandlemoucha 10-

Dnes jsme se vydali s Burilem, Leošákem a Péťou Tefelnerovou do Krasu - Beran a Rorejsi. Mám docela obavu z počasí, protože v Brně je fakt husté mlíko. Z Blanska se situace zlepšuje a pomalu dorážíme na Skalní Mlýn, kde necháváme auto a vydáváme se ještě tak 10-15 min pěšky na místo. Na místě jsou už Vlk s Janzenem, je to suché, tak hurá na Brandlemouchu.

Prvním pokusem krokuji, vršek je docela nebezpečný čtyřmetrový odlez, po ne zcela pevných chytech. Druhým pokusem přelézám až do záverečných chytů, avšak jeden se se mnou vyrve, následuje pětimetrový pád, zklamání z nevylezené cesty je na místě.

Třetím pokusem se nenechám rozhodit a už vylézám :) Ke klase těžko soudit, protože obtížnost cesty se s charakterem lámavosti chytů mění, takže bych to viděl postupem času, jestli se ještě něco ulomí mezi 10- až 10, podle toho kde a jak velký nebo malý chyt vznikne. Ke dnešnímu dni bych byl spíše při zemi a viděl bych to na 10-, nebo je forma? :)




Today, Štěpán went to Kras together with Buril, Leoš and Péťa Tefelnerová. At the beginning it look bad as there is a lot of fog in Brno but behind Blansko it gets better, so they leave their car at Skalní Mlýn and Meet Vlk and Janzen. Štěpán goes to try Brandlemoucha.


At the first attempt he just tries the moves. The top is quite dangerous and the holds don't seem too solid. At the second attempt he gets to the final part but one of the holds breaks away and Štěpán falls from 5 metres. Quite a disappointment.


The third attemot is, however, succesfull. The difficulty is hard to determine as it changes with broken holds but today's estimate is 10-.

2 komentáře:

  1. Ahoj, jednu fotku z přelezu na mobil na fotonec.blogspot.com. Na Rorejsech byla dnes legrace:-)
    Infarkťák Pok

    OdpovědětVymazat
  2. hele kluci. chodil jsem vokolo této cesty jednu dobu dost často. bohužel se skobama, žebříkama a dalšíma cipovinama na hákování. nikdy jsem nepochopil za co se to teda leze.
    s pozdravem
    vojtěch watt

    OdpovědětVymazat