pondělí 30. listopadu 2009

Mejcup 2009

Jak už to bývá, Mejcup neohroženě potvrdil svou reputaci nejlepšího a nejkvalitnějšího českého závodu roku. V kvalifikaci se sešlo okolo 170 lidí, což je, myslím si, hodně slušné.

Kvalifikace trvala od 8 do 15h, takže času bylo dost. Kluci připravili 21 boulderů, musím říct, že byly naprosto perfektní od lehčích až po ty, které rozřadily ty nejlepší. Myslím, že na letošním ročníku bylo úplně super, že si zalezli úplně všichni. V mužích postopili do finále sourozenci Švubovci, Kubo Kováčik s Uhřou, Áda s očekávaným přehledem bez problemů, Ondra Nevělík a Honza Chvála si doslova vybojovali finále, Jirous to jistil z posledního postupového místa. Mně s bráchou se podařilo postoupit dobře.



V holkách postoupily očekávané favoritky. Před finálem žen se promítaly filmy od Petra Pavlíčka, především těžké prásky od Ády a objevilo se tam i videjko, které natočil s námi. V 18 h bylo naplánované finále, půl hoďky zpoždění ale vůbec nevadilo. Diváci se posilňovali pivkem a nějakými destiláty, aby vytvořili tu bezkonkureční atmosféru, která prostě dělá Mejcup Mejcupem.

V holkách nebylo až do posledního boulderu jasné, kdo vyhraje. Bylo to supr napínavé a když Nelly dala prvním pokusem poslední boulder, bylo vymalováno a zaslouženě vyhrála. Druhá trochu překvapivě, ale zaslouženě skončila Katka Pavlovičová a třetí byla Věra Kostruhová. První, kdo v mužích dostal diváky do varu, byl Jirous, který bavil diváky svou šou. Finále kluků bylo také napínavé do posledního boulderu, kde Áda musel potvrdit svou neohroženou pozici a zaslouženě vyhrál. Druhý mu pod kotel přitápěl Ondra Švub, třetí skončil Marťa a čtvrtý jsem byl (pro mě senzačně) já.

Afterpárty byla úplně super, pilo se, tancovalo se, o půl noci striptýz... Nakonec smekám před stavěči, kteří naprosto dokonale vyladili bouldery, jak mají být. Tento ročník byl jeden z nejlepších, a nedivil bych se, kdyby se další ročník zúčastnilo 200 lidí, protože Mejcup je prostě Mejcup a jen tak nějaký závod v Čechách ho nepřekoná...


Mejcup this year confirmed its reputation of the best Czech competition. 170 people tried qualification, which is quite a number.

There were 21 boulder in the qualification, from the easy ones to those which showed who is Mr. Climber, so everyone could find what suited him best. Among the male finalists there were Švub brothers, Kubo Kováčik and Uhřa, Áda, Ondra Nevělík and Honza Chvála who really fighted for the final, Jirous and Štěpán and Martin Stráníks. In the girls' category the finalists were as expected.

Before the final some films by Petr Pavlíček were shown, among them a short video with Stráník brothers' climbs.

The girls' final was thrilling. Noone knew who would win till the last boulder of Nelly Kudrová which she did at the first attempt. So nelly was the first, followed by Katka Pavlovičová and Věra Kostruhová.

The men's final was pretty the same. The decisive was the last boulder where Áda had to show his skills. He won, the second was Ondra Švub, Martin Stráník was third and Štěpán was fourth which was a very nice surprise to him.

All ended with a great afterparty. Štěpán will remember this competition as one of the best ever.

2 komentáře:

  1. velká gratulace. bouldering na boru přinesl asi své ovoce.
    zdraví vojtěch watt

    OdpovědětVymazat