neděle 29. května 2016

ČP Ostrava - 2. místo

Včera se konal třetí díl Českého poháru v boulderingu v Ostravě, stejně jako minulý rok v parádním prostoru v Trojhalí. V kvalifikaci je dost teplo, ale cítím parádní sílu a s pěti topy s přehledem postupuji do finále. Kvaldu trošku překvapivě vyhráva Michal Uhříček,  pátý a zároveň nejtěžší boulder byla v jeho podání paráda :) Po kvaldě máme autogramiádu, potkávám se s milými lidmi u Scarpy :)

Ve finále se soustředím na všechny detaily. Jedničku dávám druhým pokusem, na OS je těžké dát koordinačně zároveň krok nohou a rukou. Ve dvojce koukám na start, který dobře pochopím, a pak s velkým štěstím přebouchám jako jediný silové dírky. Trojka mě bohužel stojí vítězství, po prvním pokusu jsem měl zkusit postavit se do boulderu opačně, bohužel se tak nestalo, zapisuji zónu. Jsem pořád v dobré náladě a laufu, na čtyřku si věřím. Campusové lišty mi sednou náramně, hned prvním pokusem držím top, ve kterém nejsem zaboha schopný přidat ruku, dolezu tam ještě jednou a zase nula, maglajz nedrží a jsem z toho otrávený. Pro nás závodníky je to velmi frustrující, když už má člověk top na dosah a nejde mu přidat do topu.

I tak jsem velmi spokojený, je z toho druhé místo, vyhráva jako vždy brácha, jako třetí mile překvapí Michal Běhounek. Fandím všem mladým klukům, kteří makají, české lezení to potřebuje jako sůl :) V holkách s přehledem vyhrává Peťa Růžičková. Další díl závodů je u konce, chtěl bych poděkovat Jirkovi Žákovi a všem okolo za super práci. 


                                                                       Finále č.1


                                                                      Finále č. 2


                                         Finále č. 3, špatný program, chtělo to jít opačně.


                                                                         Finále č. 4



                                                                     Stupně vítězů




Yesterday the third part of the Czech Cup took place in Ostrava in the beautiful space of Trojhalí. It's quite hot during the qualification but I feel strong and with five tops I pass to the final easily. Michal Uhříček wins the qualification, which is a bit of a surprise, but the way he dealt with the last and most difficult boulder is simply amazing. After the qualification we gather to give some autographs and I meet some really nice people at Scarpa.

During the final I concentrate on all the details. I climb the first boulder at the second attempt as it's difficult to use hand and leg simultaneously in one of the moves. Then I find a good way to climb an initial part of the boulder number two and am the only one who gets over all the power moves. Unfortunately, number three costs me winning – after the first attempt I should have tried to start there in an opposite way, but I didn't, so it's just a zone for me. But I'm still cheerful and self-confident about the fourth boulder. I really enjoy the campus ledges and am holding the top at the very first attempt but I'm not able to add the other hand. It's very frustrating. I climb there once more and it's the same as before, I'm quite upset about it.

But I'm happy anyway – in the end I'm on the second place, after my brother, who wins as usual. A nice surprise is Michal Běhounek, who is third, as I'm a big fan of all the young guys who work hard - Czech climbing needs them really bad. Among the girls Peťa Růžičková is number one. Another competition is over and I'd like to thank Jirka Žák and the others for the great job they did.


Žádné komentáře:

Okomentovat