neděle 27. ledna 2019

10boy Ostrava

Letos již pátý ročník desetiboje – sakra ten čas letí. Jako vždy je první podnik naplánovaný v Ostravě. Novinkou letos je, že se účastníme i kvalifikace, takže žádná výhoda na finále už není + používáme nové bodovací tabulky. Je tu spousta silných mladých pušek a Pišta ze Slovenska, takže o dobré výkony je postaráno.

V kvaldě se mi daří celkem solidně, i když v přesazích si tak silný nepřijdu, ale 60 vteřin na kouli je solidních. Následuje famózní přednáška Adama, slovy klasika: kdo umí, umí. Krásné fotky a povídání o Americ je prostě dechberoucí, díky.

Finále je naplánované v 19.30. Prvních 5 disciplín jde celkem dobře, ale pak zatuhnu a už to tak slavné není. Naštěstí i kluci v druhé polovině závodu nešlapou na pedály a já se štěstím uhájím druhé místo. Zajímavý byl souboj o třetí příčku, kdy Štěpa Volf ztratil na Adama 7 bodů. Suverénně vyhrál brácha a v novém bodování dosáhl na excelentních 8858 bodů. Já dosahuji 8463 bodů. Už se těším na druhé kolo, které se bude konat v Hangáru v Brně koncem března.





                                         Foto: Pepe

This year was the fifth year the decathon took place - damn it, time runs so fast. As always the first round takes place in Ostrava. This year, unlike before, we take part in the qualification so we don't have any advantage for the final + we use new score tables. There are many strong young guys and Pišta from Slovakia, so we don't have to worry about the quality of the performance.

I'm doing fine in the qualification, though I have my weak spots, but 60 seconds on the ball is quite good. Adam gives us an awesome lecture then, with cool photos and talk about America. It's just breathtaking, thanks a lot.

The final is scheduled for 7.30 p.m. The first five disciplines are ok but then I lose drive and it's not so good then. Fortunately the guys aren't pushing it too much, either, so I'm lucky enough to defend the second place. What was interesting was the fight for the third place, Štěpa Volf was 7 points behind Adam. My brother earned the first place and  he got amazing 8858 points in the new scoring system. I got 8463 points. I'm already looking forward to the second round at Hangár in Brno at the end of March.

Žádné komentáře:

Okomentovat