úterý 1. září 2020

ČP Teplice nad Metují 3. místo!

Po dlouhé době konečně na závodech. Je konec léta, tak kde jinde než v Teplicích. V kvaldě na nás čeká celkem 6 přísných boulderů, mně se daří ulovit tři silové. Čtvrtý kvůli bolavému prstu dále nezkouším. Pro mě skvělý postup ze čtvrtého místa. 

Po kvalifikaci máme přednášku u Singing Rocku, vždy potěší vidět nadšené lidi a děti. Čekáme na 18h, kdy má Adam úžasnou přednášku, publikum se určitě dobře baví, a poté je na řadě finále žen. Eliška Adamovská vyleze všechny problémy a všem dává jasně najevo, kdo tady bude následující roky dominovat. Druhá skončí mladičká Markéta Janošová, která předvedla parádní výkon, určitě je velkým příslibem do budoucna. 

 My jdeme na řadu před 22h, lezu jako pátý a skvěle se mi daří vypořádat s nervozitou, leze se mi dobře a uvolněně. V jedniččce se dostávám do zóny.




                                Finále č. 1 foto: Lukáš Bíba

Dvojka má silový začátek, opět zapisuji zónu, dál mě nepouští oblé bumerangy.



                               Finále č. 2 foto: Lukáš Bíba

Ve trojce karate nohou doleva, špičky a ještě silový skok do bekendu a přečíst krok do topu, tady ještě jednou spadnu, ale dalším pokusem dávám, mám velkou radost, dnes je topů jako šafránu.



                                Finále č. 3 foto: Lukáš Bíba



                        Finále č. 3 útok na TOP foto: Lukáš Bíba

Čtyřka se zdá pro všechny nereálná, rozběh a zabrzdit nohou.



                      Finále č. 4 neskutečná koordinace... foto: Lukáš Bíba

Zaslouženě, vítězí Adam, brácha je druhý a já třetí! Jsem moc rád, že jsem ještě dokázal nakopnout motor a vyždímat ze sebe úplně maximum, nutno ale podotknout, že takový styl boulderu mi sedí. Tak snad za tři týdny ve Slaném...



                   Stupně vítězů, šampaňské teklo proudem....foto: Lukáš Bíba

 After a while I finally go to a competition. It takes place in Teplice at the end of summer. The qualification has 6 badass boulders and I score three power climbs. I don't try the fourth boulder at all because my finger still hurts, but I still pass to the final from the fourth place, which is pretty amazing.

After the qualification we give a lecture at the Singing Rock booth, and as always it is so cool to see keen people and children. We are waiting impatiently for Adam's amazing lecture at 6 p.m. and the listeners sure enjoy it.

Then the women's final starts. Eliška Adamovská finishes all the boulders and shows who will be a star here for the years to come. A young climber called Markéta Janošová earned the second place, and based on her performance she is very promising climber. Our final starts before 10 p.m., I'm climbing fifth and somehow I manage to get rid of stress, I'm feeling good and relaxed and I get to the zone of the first boulder.

The second boulder has a power start and I score another zone there.

At the third boulder I have to do a karate move with my feet, I have to place feet correctly and then there's a power jump and a final move to the top from where I fall and have to start over. The next attempt is successful, though. I'm very happy, not many climbers get to the top today.

The fourth boulder seems invincible, with a quick start and then one needs to slow down using the feet.

Adam wins and he really deserves it, my brother s second and I'm third! I'm so happy that I was able to get the best out of myself. But – to be honest – I was a bit lucky too, this kind of boulders suits me well. Let's hope I will be able to go to Slaný in three weeks, too...

Žádné komentáře:

Okomentovat