úterý 15. září 2020

Lipno a Loučovice

Delší dobu mám v plánu jet na FBF Loučovice, cíl se úplně nesplní, ale to nevadí, i tak si zalezu. Jedeme všichni s celou rodinou, apartmán máme na Lipně a je moc hezky, to je hlavní. Vyrážíme ve čtvrtek, po cestě se stavíme v Táboře v muzeu čokolády a na nedalekém řetězovém mostu, je moc pěkný.



                                                    V čokoládovně s panem Beanem



                                                                Řetězový most

V pátek ráno vyrážím na Opatskou stezku. No, trochu bloudím, je to hezky schované mezi břízkami, moc se mi líbí Znamení Nouze 7C, které po pár pokusech přelézám. Zkouším nějaké projekty, ale je zavlhlo a moc to nejde. Odpoledne si Eliška parádně užije Království lesa – ideální pro nevybouřené ratolesti.







                                                       Vše království lesa

Večer se pod kopcem potkávám s Vildou, pokecáme a zanedlouho přijíždí Magnus s Dominikem. Jdeme na noční session – projekt Peruť, krásné plácání oblé hrany, ale je bohužel teplo, vůbec to nedrží. Vyzkouším Medděda 8A, krásná silovka, ale moc mně to v tom nejde.







                                                                      Vše Medděd 8A

Ještě přejíždíme na Geronimo 7C+, pěkný strop, po zkrokování mi nejde začátek, delší nátah. Pomáhá mi Magnus, který mezitím přelézá a ladí mi video z youtube, díky. Už je to jasné, vzít spoďák vpravo, padám jednou z lišty a podruhé z hrany. Dalším pokusem bez chyby přelézám až na hranu a čeká mě poslední průtlak, ale výlez mi moc nejde a začíná velké drama – viz. video.



Geronimo 7C+ díky za video, omluva za kvalitu

Nakonec se mi boulder podaří přelézt, v tom teple je to pro mě top výkon. V sobotu mám kůži úplně na hadry. Výletujeme a odpoledne jdeme na bobovou dráhu, Eliška si to opět moc užije.



                                                               Horská bobová dráha

V neděli ráno jdu na skok do Loučovic, zkouším pěkný projekt v průchodu, neudělám první dva kroky, k 8B to asi moc daleko mít nebude. Zkouším ještě jeden krátky projekt z oblé lišty v převisu, blbé nohy krok do hrany, přebrat a další už je lepší, ale opět to moc nejde. Jdu z kopce a jedeme směr Brno. Bohužel se mi nepodařilo nějak to časově sladit s FBF, bylo stejně teplo, ale rád bych si s klukama zalezl a pokecal, tak snad příště.

 

I've been planning to visit the FBF Loučovice for a while and even though I don't really attain this goal, I still enjoy lots climbing. I take the whole family with me and we rent a nice apartment at Lipno. We set off on Thursday, make a stop in Tábor at the museum of chocolate and the nearby chain bridge.

On Friday morning I go to Opatská stezka, at first I can't find the way, it's well hidden. I really like Znamení Nouze 7C, which I finish after several attempts. I also try some projects but the rock is moist so I'm not doing very well. In the afternoon Eliška enjoys Království lesa.

In the evening I meet Vilda under the hill, so we chat a bit and then Magnus and Dominik come, too. We go for a night session - the Peruť project, nice slapping of a round edge but unfortunately it's too hot and the rock is slippery. I try Medděd 8A, a nice power boulder, but I'm not very successful.

We then drive to Geronimo 7C+, a nice ceiling but I can't get over the initial section where is a long reach. Magnus, who has just finished it helps me and shows me a video from youtube, thanks a lot. Now it's all clear, I need to grab the undercling. Once I fall from the ledge and then from the edge. At the next attempt I get to the edge and then I must get through the last mantel, but I encounter some problems with the final section and a big drama starts – see the video.

In the end I manage to finish the boulder and it's a great achievement in such hot weather. On Saturday I have skin on my fingers all shredded. We make some trips and in the afternoon we go to a bobsleigh track, and Eliška has loads of fun there.

On Sunday morning I make a quick stop at Loučovice and try a nice project there but I can't do the first two moves. It's close to an 8B, I guess. I try one more project form a round ledge in an overhang, the legs are tricky, though and I'm not doing much better. I go downhill and we drive back to Brno. Too bad I couldn't sync with FBF, I would love to meet the guys, climb with tehm and have a chat. Maybe next time.

Žádné komentáře:

Okomentovat