pondělí 21. září 2020

MČR Slaný, Jáchymka

Minulý pátek a sobotu proběhly ve Slaném již tradiční závody, tentokrát MČR. Kvalda byla v lehčím duchu, poslední bouldr už nelezu, na postup mi to bohatě stačí. 

Pohodlně se vyspím v Adamově Caddyně, ráno je semifinále holek, my jdeme na řadu až okolo oběda. Na sluníčku se celkem otepluje, ale ve stínu jde pořád lézt. Na jedničku bohužel nepřijdu, skok oběma, zhoupnutí a opět oběma chyty zavřít. Dvojka a trojka jsou celkem lehké, i když ve dvojce to trochu jede a v topu mě mate levý chyt. Se čtyřkou se popasuji celkem dobře, ale stopku mi dává třecí trojúhelníček a krok do topu. Jednou už držím paleček, ale ještě musím přidat, těžká výměna nohou a smeká mi to. Celkový účet dva bouldery a tři zóny stačí na deváté místo.

Věděl jsem, že bude těžké dostat se do finálové šestky, byl to můj hlavní cíl. Některé vstupenky byly už obsazené a jen málo jich bylo volných. Suma sumárum k mému výkonu: určitě to nebylo kolo, které jsem si představoval, ale nelezl jsem zase tak špatně. Určitě šlo postoupit, chyběl jen kousíček štěstí, je to o maličkostech. Ale nevadí, příště může být zase lépe. Vychází mi průměrně jeden ze dvou závodů.

Finále zaslouženě vyhrává Adam, druhý je brácha a třetí Rishat, gratuluji. V holkách je škoda, že se rozhoduje na pokusy, formuje se super silná čtveřice mladých závodnic v čele s Eliškou Adamovskou.

V neděli si spravuji chuť přelezením Baserunnera 8A na Flash na Jáchymce. Vylezu i SD variantu, která přidá omáčku – krásný stropový bouldr.


  
















Last Friday and Saturday the traditional bouldering event, the Czech Championship, took place in Slaný. The qualification was quite easy, I didn't even need to climb the last boulder as I knew I would pass to the final anyway.

I sleep in Adam's comfortable Caddy and in the morning we watch the girls' semifinal. Ours is after lunch. It's getting hot in the sun but in shade it is still okay. Unfortunately, I don't crack the first boulder. The second and third boulder are quite good, even though I struggle with the second one and I get a bit confused by the hold on the left from the top. I sort out the fourth boulder quite quickly, but the friction triangle and the last move to the top are too tricky. Once I'm very close to finishing, but I need to switch the legs and I slip and fall. In total I have two boulders and three zones end I end up 9th. I knew it would be hard to be one of the six climbers who pass to the final, which was my goal, but there weren't many vacancies to fill. I was doing quite well and sure I had a chance to pass, but I would need more luck, it was all about details. Well, never mind, next time it may be better. In average I succeed in one out of two competitions.

Adam wins and he really deserves it, my brother is second and Rishat is third – congratulations. It's a pity that in the girls' category the number of attempts decides, there is a super strong group of four competitors, led by Eliška Adamovská.

On Sunday I cheer myself up a bit by a Flash climb of Baserunner 8A at Jáchymka. I climb the SD version which really spices it up. It is an amazing boulder in the ceiling.

Žádné komentáře:

Okomentovat