úterý 20. prosince 2022

Řikonín

V neděli mám v plánu jet na Sklapsko na Charizarda, ale v Lipůvce vyměknu,  je totiž -10 stupňů a to je na malinké lišty moc, volba padá na Auu-roboros 8A na Řikoníně. Zaparkuji tentokrát v Lubné a to je chyba. Sníh by až tak nevadil, ale kopec k trati dolů je brutální, pak si strop pamatuji hned pod tunýlkem. Chvilku se zahřívám a prakticky z rozlezu lezu tuhle novinku. Jednou spadnu na konci, nevím jak, dalším pokusem si to pohlídám. Celkem hezké lezení, jen to chce vědět, že se nesmí použít madla nahoře.



Nějaký rok zpátky vzniklo madlo na levou patu, která dost pomůže, a tak už kratší verze určitě není za 8A.



Koukám ještě po jiných liniích, jedna středem stropu je skvělá, ale škoda, tady asi chybí jeden chyt. Zaujme mě pravý výlez Pyrrohova Vítězství, konec v Dopingu. Je velká zima a rychle zamrzám, tak snad příště.

 

 On Sunday I plan to go to Sklapsko to try climbing Charizard, but in Lipůvka I lose courage: it's 10 degrees below zero and it's too cold for the small ledges, so I choose to try Auu-roboros 8A in Řikonín instead. I park my car in Lubná and it's a mistake. I don't care about the snow, but the slope down to the railroad is brutal. I warm up and then I start climbing this new boulder. Once I fall in the finish but the very next attempt is successful. It's a nice climb, as long as you know that it's better to avoid the buckets on top.

Several years ago a bucket was created for the left heel, which helps a lot, so the shorter version is definitely not an 8A anymore.

I'm looking for some other lines, the one in the middle of the ceiling is great, too bad one hold is probably missing here. I'm also interested in Pyrrhovo vítězství from the right, which ends in Doping. It's very cold and I'm freezing, so let's call it a day.

Žádné komentáře:

Okomentovat