pondělí 2. srpna 2010

Pěkné dny v Boru

Ve čtvrtek večer vyrážíme s Vildou a Péťou směr Bor, je hnusně, a tak přespíme v Ádru.

V pátek se počasí moc nelepší a chvílemi vytrvale prší. Z Ádru se stavujeme v Janovicích a docela v pohodě najdeme bouldery, které jsou pod skalami , určitě tady bude pár hezkých boulderů, ale volíme radši Bor. Cestou zjišťujeme, že se dá lézt jenom pod okrajovkami, kde zkoušíme nový boulder Silou Nebou Nohou. Nakonec kroky dáváme dohromady, ale počasí je proti, protože předposlední lišta je úplně mokrá. Jdeme dál na Portál 7C, podmínky jsou docela parádní, ale skok nahoru je dost těžký, dáme pár pokusů a jdeme celkem brzo ze skal.

V sobotu už kameny i v lese osychají a s Vildou máme cíl dolézt Silou Nebo Nohou, který přelézáme každý svou verzí, jedna je silová přes lištu do hrany, druhá s vysokou nohou vpravo a následným technickým poskládáním.
Klasifikace asi do 7C. Na Vězení z lana čístíme vršky a ostatní  věci. Vzniká krásný silovo-vytrvalostní boulder Bitva u Maratonu 7B?
a Adrenalin Cup 7B, kde je první těžkej krok a když neuděláte poslední krok, tak nohami skáčete 5 metrů do velkého množství matic a chytačů, Martin nám následující den ukazuje, že to jde i bez toho :)

Chceme spát v Machově, ale hospoda na návsi je proti, mají jenom do 8h, proto přejíždíme na Ostaš. V neděli Vilda opět čístí Vězení a Barandov, já mezitím bojuji na Čínský Zdi s madlem, který chci odjebat a po tvrdém boji se mi to podaří. S Vildou jdeme na Barandov a vzniká nádherný 7m boulder Ateliéry Barandov, klasa do 6C+, kandidát na TdTB.

Ze zajímavosti jdu zkusit 5 Minut Před Smrtí 8A a hned z první to tam posílám, mám obrovskou radost, ke klase těžko říct, nikdy mi nešel vůbec poslední krok a boulder si už vyžádal předchozí 3 návštěvy. Poslední boulder, který vylézám je Únik Před Smrtí 7A+, trošku úlet poslení skok na hranu. Péťe se podaří vylézt na Autech jednu 3 a 4ku, ještě zkoušela dvě 5A, ale snad příště...

Žádné komentáře:

Okomentovat